Wednesday, January 16, 2013

ragam ke?~

Assalam..

masalah 1 :  start my anak dara berusia 7bln, dia da mule tido lmbt. mcm2 cara dah buat.tutup lampu, dodoikan die.tp ttp gk xmau tido. kekadang sampai 2 3 pg pon xtido. yg peningnye saya. hari2 lmbt bgun sbb mlm dok melayan die. cmne ea nk buat kasi tido awl. siang pon kurang gk tido. now bdn dah susut dah. baju dah longgar dah. sian die. risau je nk g monthly checkup kt KK kne marah sbb dah smpai line kuning ni..anyone can help me?

masalah 2 : xtau la kalo saya yg pndai. Hudamani skrg ni asyik menangis aje, pntang tgk saya bgun msti mau nangis. ade x cara yg terbaik nk kasi die main, leka2 so saya sng nk buat kje rumah. ni bile blk, nk msk pon susah. nk kemas umah apetah lagi. kekadang tu, nk g toilet pon xsmpat. kekadang rase stress sgt sbb xtau cmne lg nk tackle si anak kecik ni suoh diam. tgk baby lain leka je bermain, anak kite je nk melekap.

p/s : kekadang mcm nk ngs aje bile anak pon ngs.