Thursday, April 25, 2013

Blog baru

Assalam & hi semua..

Lama sgt x berblog. Busy yg teramat sgt smpai xde masa & idea nk post apa di sini..
Oh ya, nak beritahu ni...Lya tgh usaha  gigih mengumpul bahan utk diposkan di blog baru..

Iturumahkecilku 

hihi nama pon boringkan..mulanya xnk separate blog sbb lya bukanlah slalu terjah blog ni..tp disebabkan tersuka dgn idea2 blogger dr luar negara & di Malaysia ni, so rasenye separate blog is lebih baik. So boleh asingkan dr blog peribadi..

Actually byk yg nk dikongsi bersama lagi2 ade giveway dari kak Fizah ni. tp sebab kesibukkan yg melampau. Tapi akan juga sy share bersama kalian..

Kalau di terjah blog satu lg tu, belum ade pape pon. Hihi segan pon ade nk dishare bersama almaklumlah rumah saya is biasa2 nk dibandingkan dengan rumah yg lain (tetap bersyukur padaNya)

Oklah, bila dah byk cerita nnti saya promote lg blog itu..Sampai jumpa lagi...

** oh xsbr nk share dgn kalian..tp bilalah wktu itu yerp..

Tuesday, April 9, 2013

Hudamani ~ Ragam 1 tahun

Assalam & hi..

Semalam gi lah cuci gambar cukur jambul & birthday Hudamani. 
Zul ada kawan so gi cuci sana, murah sikit.hihi..
Rezeki Hudamani, dpt lah shoot 2 3 gambor dia termasuk mama papanye skali. its free!!~
Ala xkesah la ckp ape, janji org kasi free. Sgt bersyukur. Kalo nak tunggu g white studio ke hape, mmg xdelah, masing2 bz ajer.

Nak dijadikan cerita, masa ni uncle tu  umpan kakak dgn burung. 
Tu yg tergelak smpai tutup mulut tu. cover gigi yooo~
Ingatkan anak je dpt, skali uncle tu suoh ma pa skali.
Alhamdulillah...
Dapatlah 2kpg gambo family.
Semua ni rezeki kakak.
Thank uncle.hihi~
Nurhuda Amani Binti Zulhelmi

nampak gigi 5 btg dia

ahuk ahuk.. cover gigi

hye semua

papa-kakak-mama

lalala~

Nampak gumuklah sy.. Eh memang da gumuk pon. Xpe, janji happy!!~
Doakan kami anak beranak sihat senantiasa ye..

Till then, tata~

Friday, April 5, 2013

home ~ bilik Hudamani

Assalam & hi,

Harini rasa sgt mls. Knp eh?!~
Dah Jumaat pon, masa untuk mencari aktiviti utk esok.
Hari Sabtu adalah hari mengemas/membersih/melipat/ber D-i-Y.
Pendek kata hari yg memenatkan!!!
Tapi kalo tak hari sabtu, hari-hari biasa pon penat gak.

Rumah kami masih belum dicat. Masih menggunakan warna asal sebelum kami masuk.
Dah nk masuk 1 tahun ni, kenalah ade perubahan ye tak~
Berfikir-fikir nak mulakan dari bilik Hudamani.
Memandangkan bilik Hudamani ni bilik ke3, bilik tu agak tinggi.
Xtahu nk mnghias bagaimana. Lagi-lagi barang kami agak byk.

Oh ye, rumah kami ada 4 bilik, jadi bilik ke2 kami buat ala-ala wardrobe.
Hehe xde lah seperti wardrobe rumah mereka-mereka yg lawo tu,hanya guna almari biasa aje. 
Hihi nak share pon segan. Xpelah, bila dah deko lawa-lawa, sy share.

Bilik ke4 kami buat mcm store room.
Tapi kalau ada tetamu yg dtg, boleh aje tidoq disitu sbb store room kami kemas elok2.

oh ok, utk kali ni sy nak share cerita nak mendeko bilik Hudamani.
1st, sy memikirkan ttg susun aturnye dulu. Apa yg perlu ada dlm bilik tu dan apa yg perlu saya humban keluar.uih,,
Bilik tu kami letak katil double decker jenis lama punye.
MIL sy bagi, ok la kan sbb besinye kuat & tahan lama.
Save sikit budget kami.

Untuk masa ni, sy xbercadang nk letak katil tu dlm bilik sikecik sbb die je pon yg tido situ nnti.
So nk replacekan katil tu kpd katil single yg ada dlm bilik store.
Harap2 Zul oklah dgn idea sy ni.hihi

Ok, kt sini sy ada tepek 2 3 gambar yg sy berkenan.
Colour bilik ni lawo sgt.pada sy lahkan.hihi....

Warna yg sy minat lebih pd light2,jadi bile masuk bilik sejuk je pandang.
Lebih minat nk cat jalur2 cm kat bawah ni.Lawa kan?~













sumber-sumber dari sini : http://www.chiccheapnursery.com

Actually banyak lagi yg sy suka, tp cukup2lah kan.
Warna-warna dlm gambar ni mmg sy suka. xnak la pink & purple saja utk kali ini.
Ada juga gambar yg saya tepek ni lebih pada susun atur & hiasannya.

Ada idea untuk bilik anak? Cer share kt sini..

Till then..tata~





Wednesday, April 3, 2013

Birthday ~ sekitar majlis

Assalam & hi,

Haritukan dah janji kalau ade gambo sy nk share. ni enti byk gambo tau..jgn muntah sudeh...



actually atas pintu sliding ni ada balloon tau.Zul buatkan, tp xsnap plak..nyesal!!~



ni anak angkat kami.

Hudamani n hawa(nenek)


pg sblm bP





..kami..

Hawa say 1 malaysia..Hudamani siap tnjuk tgn lg.

wlek..

erp..

kiss mama sket..
terima kasih yg tidak terhingga pada suami,keluarga mertua &  keluarga saya dalam mejayakan ini party.hihi.tanpa anda, xkan boleh saya melaksanakan party dlm keadaan begini..thanx jugak pada my cousin,tolong snap gambo2 ni.kalau x, herm xde la kenangan birthday anak pertama kami ni..

Sebenarnya buat party ni besh sgt. Tp disebabkan kekurangan masa & saya bekerja, jadi aktiviti utk ber DIY ni sgtlah kurang.cuma boleh hias sikit2 meja buffet. Hah lupe nk cerita, actually saya xjadi ambil Thepartykru sbb dah fullybooked.sgt hampa tp xpelah, candybuffet ni pon dah laku dah.

Herm...~ macam berminat plak dgn party2 ni. saya ada gk search utk khidmat party ni, & di Melaka xbyk party planner. ada gak bincang ngan Zul ttg hal ni, nak buatlah,cuma nk mulakan tu kami xtau. Eh berangan saja lah saya ni..

till then..tataa~


Monday, April 1, 2013

Huda ~ dah boleh jalan..

Assalam & hi,

Byk bende menarik nk cerita harini, tp xtau lah sempat ke x.
My anak dara dah boleh jalan..hihi..
Mybe anak org len blm setahun dah boleh jalan, tp xpe, setiap org lain2 kan..
Actually Hudamani dah start tateh2 dr umor 10 bln lg, cume dia agak takut2 la.
Sbb ade skali tu dia terlupa kot yg dia dah boleh jalan, selamber aje die jln smbil korek telinge.
Bile dah tersedar dr syok korek tinge tu, trus jatuh. Maybe dr situ kot die takut2 kot.

Semalam, bwk gi umah ma, umah ma luas sikit kalo nak berjalan.
Oh so excited bila lpaskan je HUdamani, terus jalan...
Adelah 1 2 video, tp xleh transfer la.
NNti sya update kalo2 dah bole transfer yerp.


till then..tata~