Thursday, August 16, 2012

Salam Eid Mubarak 1433

Zul + Leya = Nurhuda Amani
Salam semua,


Tinggal beberapa hari je lg kita semua akan menyambut bulan baru, Syawal... so persiapan semua mcm mane.. ok?  Leya tahun ni 1st raye diumah sndiri & ade sikecik, so sgt buzy menyiapkan persiapan. Banyak lg yg blom prepare tp insyallah cube siapkan. Tahun lepas pregnant so xbuat ape pon just tolong2 mak & miL.kuih raye? huh jgn citer, baru buat 2 jenis..haiyo nak buat mmg tergendala aje sbb sikecik dtgkan nk mengamuk.hehe..Beli jer lah jawabnye..~


Dikesempatan ni, Leya ingin memohon kemaafan kepada semua jika kata-kata, perbuatan or pape jelah kesalahan. Selamat Hari Raya...


Wednesday, August 8, 2012

Huda,

Huda, mama asyik ingat Huda jer arini. bile tgk gambo2 mase Huda baru 1bulan smpai 3 bulan rase pilu je hati ni.yela lahir x cukup beratnye.tp Alhamdulillah, dgn susu mama yg ade ni, skrg ni Huda dah membesar bgai juara. tiap kali bgun tidor, senyumanmu..sgt cntik. eh lmbt tol nk pkul 5 ni, nk blk peluk Huda ketat2.




mase sebulan..


2bulan

3 bulan..
 p/s: ntah pape jer merepek sbb ngah busan thp giler2 nk menunggu pkul 5 ni..haish..~

Tuesday, August 7, 2012

puasa, raya....

Salam,

Dah masuk 18hari kite berpuasa. Persiapan raya pon satu bende x lg. Kuih raya jgn citer ar, beli bhn kemain lg, buatnye entah bile xtau. Bile nk buat jer, anak dare msti ngamook2.tu buatkan mamanye tensi sket nk berkueh raye. so far baju raye Amani dah beli, baju kurung pahang lg tau.hekhek..xtau la Amani pkai ke x nnti. So far baju si kecik la byk, ma pa nye lom tau lg ble nk bli.. Tahun ni 1st time beraye bertiga, 1st jugak braya dirumah sendiri, so byk bnde kne buat sndiri lah kan. nebes plak rase sbb sblm2 ni kueh raye & segala persiapan ngan mama, tahun ni sendiri la plak. xpe, nak jadi super mama mmg kne cmni kan.hukhuk~

Amani plak skrg ni byk lak akalnye, susu liya dah semakin kurang (sedih ^.~ ) so liya try la bg susu dumex kat dia,kot2 la nnti beli susu mhl2 tp xmoh minum. dan mmg betul, Amani kureng minum.semalam neneknye ckp die ngamok cm kne dera. nangis smpai kuar air mate. hai lah anak, ape mama boleh buat kalo dah nangis cmtu skali. mybe susu tu xsedap ke? ke nk kne bli susu mhl sket,yg sedap sket??~


~ hari ni xtau lg perangai Amani ok ker x? xsenang dok tol rase..!!~