Friday, September 28, 2012

KebesaranMu..Ya Allah

Salam Jumaat semua,



Pagi tadi nk gi kerja, ternampak khalimah suci ni..Ya Allah, rasa bertuah sgt dpt melihat depan mata. syukur padaMu Ya Allah..

Tuesday, September 25, 2012

Monday, September 24, 2012

Happy 6mths old..!!~

As salam..

Hari ni genap 6bulan Hudamani. wah makin teruje mamanye nk kasi mkn.
Seawal umur 4bulan lebih lya dah try2 kasi Hudamani mamam..Just Farley's Rusk.
Terima dengan senyuman. Terpaksa kasi sbb asek nangis jer.lapar agaknye..

Then bile dah masuk 5bulan, lya try2 la kasi cerelac beras merah.
Juga respon yg baik. permulaan kasi 1 sudu jer kot la kan ade pape alergik ke kan.so far ok. :)

Baru2 ni lya try kasi puree pumpkin, riso gk sbb ade yg kate pumpkin ni angin, tp Hudamani kasi lg bestnye respon, lmbt suap tarik sudu ok..
dah try apple, tp die xnak,sikit jer mamnye.so reject..!!
hehe try plak carrot. yg ni berselera btol. ala terlupe plak nak tgkp gmbo.
xsempat pon.dok layan kerenahnye.

so far Hudamani ok jer, owh yer bubur dia xsuke. mybe tawar kan.
xpe2 byk lg mama Hudamani nk kne explore utk kasi the best utk my Hudamani.

pasni nk try sweet potato plak ler~

Giveaway from Reenaonline

As salam & hye..


Kali ni lya dptlah merase join giveaway Pn Reena, sentiasa ikuti post2 dia. menariknya kali ni nk kasi giveaway katalog ikea..mak teruja hokeh.mane xnye, nk dpt bukan la susah tp x senang bg lya yg dok mlake.

mencube nasib,mane tau kot2 dpt ke kan.hehe. ni link utk join giveaway ni.jom jom..!!~ www.reenaonline.com


 








Wednesday, September 19, 2012

Bila Hudamani dapat walker~

Assalam semua,

Si anak dara lya skrg ni dah pndai demand.
nak bermain diluar aje. mintang-mintangla dah dpt kaki...hehe~





teruja betul muke dpt men kat luar~



hye!!~


p.s~ sekejap jer rase mase berlalu, dah leh nek walker dah anak dara lya ni. ~.*



Thursday, September 13, 2012

terkenan???!~

Assalam & hye..

Pernah x korang terdengar cite sal baby terkenan semasa ngandung..?

Nak dijadikan cerita, masa Lya ngandung ritu sgtlah xsuke ngan adik lya yg no 3. xtau nape.kate org mase kita ngandung, tgk lah bende yg cntik2, indah2. yg menakutkan jgn tgk nnti tekenan. tp xtau lah nape smpai benci ngan adik(bukanlah benci ape pon, sume yg dia pakai / buat semua xsuke).ngandunglah katekan.

Bile Hudamani ni lahir, xnmpk sgt. bile semakin membesar, terserlah lah sikit terkenannya itu. agak2nye tang mana???


cer teka cer teka...

tang mata..!!~

bulu mate pnjg, anak mata hitam tu lebih besar. kuat kentot..ngehngeh..:)

adik lya ni suke la pkai bulu mate & contact lens. so mmg xsuke lah tgk die.sdgkan adik lya ni comei jer.apentah xkena ngan lya wktu tu.pembawakkan kot.hehe.

love them somuch..!!~
adik yg no 3 tu berbaju kuning. same kan mate nye. anak mate hitam besar sgt.kalau mlm2 takut pndang..

syg anak mama.!!~

k lah..bye..!!~





Thursday, September 6, 2012

Huda 5 bulan~

serius jer muke nak amek si pinggu.
Perkembangan Nurhuda Amani bile dah 5bulan 2mnggu~

* Dah pandai menerap,telentang,menerap, telentang... :D
* Dah start angkat bdn & muntot.
* Kaki dah kuat, asek nk men timang2 skrg ni
* Susu anmum wktu Awe nye jage jer.bila mama die ade sket die xheran susu tuh~
* Tangan dah semakin cekap pgg brg. papanye kate dia ni "cik odah kepoh", ape org pgang die msti nk pgang dulu.hikhik..cumil jer kalo pgg langsir..
* Duduk pon cm dah ok dah..
* Aktif gak masuk brg dlm mulot. ~ Lya belikan duck (ibu & anak duck) sbb comel bile picit kpale ade bunyik.Huda mmg suke warne kuning.kekadang bile Lya tgh msk or xhiraukan dia, nnti die akan nangis nk kan perhatian. tp dlm nangis2 tu, dia diam jer. alih2 rupenye die dah nyonyot pale anak duck tu.mybe die pk mama dia punye nen kot.

Last week g la tesco beli brg dapor, try la dudukkan dia dalam troli.hehe berjaya.tp skjap jer sbb xbrani lah. then bile nak bratur nk byr, Zul masukkan Huda dlm walker.memula cm wat xtau jer.muke cm xde perasaan. suddenly, die brdiri n walker tu berjalan.wah!!!~ anak mama dah leh duduk dlm walker la.hehe.nnti mama blikan yer syg :)