Thursday, March 28, 2013

Kak Huda jenjalan

Assalam & hi,

Semalam bawa Hudamani jenjalan kt aeon jusco melaka. hihi tu tmpt feveret tu..
xtau nk cerita ape rini..lyn gambo je la ea..

suka dpt mkn pizza.sengeh aje

anak mama!!~

hihi

suoh pndang camera pndang tmpt len plak

iklan gigi ke ni..wah cntik kakak posing

saya dah besaq!~

nak pau papa la pasni..
byk gmbar lg sbnarnya tp byk yg blur sbb Hudamani lari2.ok la.tata..

Tuesday, March 26, 2013

Birthday : the Party!!~

Assalam & hi,




Sabtu lepas kami sambut birthday Hudamani. 
Buat skali dgn adik bongsu sy. 
Sangat meriah dengan kehadiran jiran, member & saudara-mara.
Kami xambil canopy sbb fikirkan yg majlis harijadi ni xlah ramai yg datang. Sabtu kan byk kenduri. 
Tetamu dtg lebih dr apa yg kami jangka. 
Suka mmg suka tp tulah, rumah kami belum pasang owning, sekali hujan turun, sume bertempiaran masuk rumah. 
Kesian smpai dapur tetamu duduk makan. 
Malu pun ada. 

Rugi rasanya sbb sy xsempat nk snap byk2 gambar preparation.
Gambar sebelum aje ade, slps boleh lak sy terlupa.
Oh nyesal tol.
Gambar sekitar majlis pon byk kakak saudara yg ambil tu pon blm dpt dr dia.
Kenalah tggu cuti nnti baru boleh sy post.
Utk kali ni, mana yg ada dlu lah ye.hihi..


Masa preparation tu, sy dah decide nk letak candy buffet on this table.

tp nnti xmuat pula nk letak kek 2 biji tu.so letak la all candies ni di sebelah buffet.Lagipun meja 1st tu xmuat nk letak cupcakes.ok la kan..

ni je gambar yg sy ade.gmbr penuh xde la :(


Candy buffet sign ni sy order dr kak faezah 
My sis siap buat photobooth props lg.haha mmg lawak..
nnti kalo ade gambar dr kakak sedara sy tnjuk ye...




Kek hudamani biasa2 aja. Ade cerita sbnrnye dgn kek ni. Malas pikir, order je la kt Secret Recipe.
ok la gk kan.hihi..


nilah birthday girls tu ..and kami...








Monday, March 25, 2013

Hudamani ~ 1 year old

Assalam,

Alhamdulillah,
syukur padaMu Ya Allah, 
atas nikmat & limpah kurniaMu, 
memberikan kami peluang menjadi ibu bapa,
& merasai bagaimana hidup berkeluarga.

Ya Allah,
bersyukur jua padamu,
memberi rezeki yg melimpah ruah buat kami,
memberi pinjamanMu yg sangat tidak ternilai buat kami.

Ya Allah,
Panjangkanlah umur anak kami,
Berilah kesihatan yg baik buat Nurhuda Amani Binti Zulhelmi,
Jadikan penyeri hidup kami anak yg solehah,
yang boleh mendoakan kami kelak.

Nurhuda Amani, ibu dan baba syg kamu sgt2. Jadi anak yg baik, mendengar kata ye nak. 

***

Semalam, 24hb March 2013, genaplah puteri kami setahun. Awal sehari tu kami buat birthday sbb Zul xdpt cuti semalam. Meriah sambut birthdaynye, tp next entry saya cerita.

..Harini..
Seawal 6pg dah siap2kan brg,kejut Hudamani nk bawa ke klinik untuk cucuk Vaksin MMR(1). Kena siap awl sbb klinik kerajaan ni kalo lmbt pergi, lg lmbt lah nk dipanggil giliran. Kadang2 boleh hangin menunggu..ok back to story..
Dah siap2kan kismis sbb tau nnti dia akan mengamuk kalo xde bende kunyah2.hihi..
posing dlu sblm kne injet.hihi

kismis xboleh tinggal.feveret~




Kejut je, senyum smpai ketelinga, mcm tau2 org nk bwk g jalan. Xtau tu nk kne cucuk.hihi. Siap semua, vrooomm berdesup ke klinik. xjauh mana pon klinik tu. Sampai2 aje klinik, fuh nasib xramai lg. Eh klinik tu mcm dah cepat sket sistem die. appointment jam 8pg, 9.30 dah sudah.. suke suke..

Riang gembira jumpe ramai kawan. Peramah Hudamani ni, cume tulah, adekepatot nk menerap kt situ.terpaksalah ibunye mendokong. bila smpai turn nk enjet, senyum je, skali dah enjet,menangis kemain lg.sian anak ibu..smpai terlelap. syg anak ibu,

haus lepas menjerit sakit..

tertido~
#ibuloveHudamanisomuch











Thursday, March 21, 2013

home ~ home organizing

Assalam & hi,

Baru-baru ni saya ade search kt youtube ttg home organizing dan terjumpa satu video ni. Sistematik dan idea yg diberi sgt praktikal.


Ni antara video dia yg slalu sy dok ulang2.Hihi.. Suka sgt tgk rumah dia yg teratur tu. Saya dah start susun sikit2.Bila free sy cube sharekan ye.

note: bahagia bile blik kje rumah berkemas aje..

Wednesday, March 13, 2013

Hudamani ~


Salam & hi..

Lame tak tepek  gambar Hudamani.
Now die dah  leh jln 2 3 tapak pastu gedebuk jatuh. hihi
Sonok bila dah leh jln ni, nnti bile Hudamani terlupa yg dia boleh jln, jauh gk die menapak sambil2 korek tinge. bile tersedar terus takut2 n cpt2 duduk.
comel aje.~

Tapi, bile dah byk akal ni kekadang mengucap pjg,
dlm dia diam2 main, alih2 dah pnjt meja. berlari xcukup tanah mamanye takut2 Hudamani jatuh.
die relax aje.



baru lepas sepahkan rage blkg


suke gak HUdamani ni punggah beg, carik purse mama papa.
bile dpt duit singget kertas, suke bkn main lg.

Dah pandai lambai2 tgn bila org cakap bye bye...tata...
Jumpe sikat, nnti sikat rambut sndiri 
&
tak boleh dgr lagu, msti nk juget2.
serius klakar. lg2 kalo lagu gangnam style tu..

tu je dlu ttg Hudamani.
tata,.,




Monday, March 11, 2013

Birthday ~ preparation

Salam, hi.

Lame betul nk cerita psl preparation, tp biasalah kan, xreti nk bercerita.
Ritu sy ade share ttg gmbr/idea2 yg best utk pemilihan bP theme.
Sy pilih theme colourful & mickey mini mouse.
Semua brg utk bP dah pon beli, kalo ade pon nk tmbh2 aje.

Kami dah survey ThePartyKru utk our candy buffet, tp blm confirm lg.
So kami beli je dlu candy, biscuit2 dlu kalo2 xdpt nk guna khidmat mereka.
Buat la candy buffet sndri. Hihi..

Balloon, all birthday stuff da beli kt cowboy. murah sket.hihi..
Sy yg excited lebih.leh rambang mate, cm nk grab semua je tp kenalah save budget skit ek.

Utk mase ni, xterfikir pon nk diy pape.
Just guna khidmat kak Faeza utk welcome signage & candy buffet label.
Masih dlm proses, dah nk siap dah pon.

cake? insyallah sy masih guna khidmat Kak Hawa. 
wktu sy kawen dlu pon tempah kt akak ni.
so far menepati cita rasa sy.
suke tgk rainbow cake, tp xdpt kot sbb Zul nak kek 4segi.

Hish..xlame dah pon. 
Menu kami simple2 aje, tp lom confirm lagi.
MIL & ma je la chef sy.hihi..
ape lg ek nk citer? 
rasenye ni je dlu cerita sy..

note : nnti sy share welcome signage & candy buffet label kalo sempat.