Monday, March 25, 2013

Hudamani ~ 1 year old

Assalam,

Alhamdulillah,
syukur padaMu Ya Allah, 
atas nikmat & limpah kurniaMu, 
memberikan kami peluang menjadi ibu bapa,
& merasai bagaimana hidup berkeluarga.

Ya Allah,
bersyukur jua padamu,
memberi rezeki yg melimpah ruah buat kami,
memberi pinjamanMu yg sangat tidak ternilai buat kami.

Ya Allah,
Panjangkanlah umur anak kami,
Berilah kesihatan yg baik buat Nurhuda Amani Binti Zulhelmi,
Jadikan penyeri hidup kami anak yg solehah,
yang boleh mendoakan kami kelak.

Nurhuda Amani, ibu dan baba syg kamu sgt2. Jadi anak yg baik, mendengar kata ye nak. 

***

Semalam, 24hb March 2013, genaplah puteri kami setahun. Awal sehari tu kami buat birthday sbb Zul xdpt cuti semalam. Meriah sambut birthdaynye, tp next entry saya cerita.

..Harini..
Seawal 6pg dah siap2kan brg,kejut Hudamani nk bawa ke klinik untuk cucuk Vaksin MMR(1). Kena siap awl sbb klinik kerajaan ni kalo lmbt pergi, lg lmbt lah nk dipanggil giliran. Kadang2 boleh hangin menunggu..ok back to story..
Dah siap2kan kismis sbb tau nnti dia akan mengamuk kalo xde bende kunyah2.hihi..
posing dlu sblm kne injet.hihi

kismis xboleh tinggal.feveret~




Kejut je, senyum smpai ketelinga, mcm tau2 org nk bwk g jalan. Xtau tu nk kne cucuk.hihi. Siap semua, vrooomm berdesup ke klinik. xjauh mana pon klinik tu. Sampai2 aje klinik, fuh nasib xramai lg. Eh klinik tu mcm dah cepat sket sistem die. appointment jam 8pg, 9.30 dah sudah.. suke suke..

Riang gembira jumpe ramai kawan. Peramah Hudamani ni, cume tulah, adekepatot nk menerap kt situ.terpaksalah ibunye mendokong. bila smpai turn nk enjet, senyum je, skali dah enjet,menangis kemain lg.sian anak ibu..smpai terlelap. syg anak ibu,

haus lepas menjerit sakit..

tertido~
#ibuloveHudamanisomuch











4 comments:

  1. happy birthday to huda...semoga pjg umoq murah rezeki, berjaya dunia akhirat..=) boleh dah mtk adik kat mama ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. time kaceh untie fizah.
      adik,hihi tunggu kakaknye da pndai sket bru leh dpt adik..:)

      Delete
  2. Happy Besday Huda. Semoga membesar dengan baik.
    Kepada ibu dan baba good luck dalam membesarkan anak yang akan menjadi anugerah terindah yang tiada gantinya.

    ReplyDelete