Tuesday, August 7, 2012

puasa, raya....

Salam,

Dah masuk 18hari kite berpuasa. Persiapan raya pon satu bende x lg. Kuih raya jgn citer ar, beli bhn kemain lg, buatnye entah bile xtau. Bile nk buat jer, anak dare msti ngamook2.tu buatkan mamanye tensi sket nk berkueh raye. so far baju raye Amani dah beli, baju kurung pahang lg tau.hekhek..xtau la Amani pkai ke x nnti. So far baju si kecik la byk, ma pa nye lom tau lg ble nk bli.. Tahun ni 1st time beraye bertiga, 1st jugak braya dirumah sendiri, so byk bnde kne buat sndiri lah kan. nebes plak rase sbb sblm2 ni kueh raye & segala persiapan ngan mama, tahun ni sendiri la plak. xpe, nak jadi super mama mmg kne cmni kan.hukhuk~

Amani plak skrg ni byk lak akalnye, susu liya dah semakin kurang (sedih ^.~ ) so liya try la bg susu dumex kat dia,kot2 la nnti beli susu mhl2 tp xmoh minum. dan mmg betul, Amani kureng minum.semalam neneknye ckp die ngamok cm kne dera. nangis smpai kuar air mate. hai lah anak, ape mama boleh buat kalo dah nangis cmtu skali. mybe susu tu xsedap ke? ke nk kne bli susu mhl sket,yg sedap sket??~


~ hari ni xtau lg perangai Amani ok ker x? xsenang dok tol rase..!!~

4 comments:

  1. salam.tu la,sy pon dok membayangkan ni camner nak buat kueh raya tahun depan bila da d baby nt sbb mmg pembuat kuih raya tegar..kihkih..kena mintak tolong husband la..ihihi..tahun ni masih larat la nak buat kuih dgn peyot ni =)

    ReplyDelete
  2. aty tahun ni tak mo beli kuih raye ar..walau duduk sendiri..sebab tak ramai kot nak datang umah..mesti nak gak raye umah kuarge yg kat shah alam tu..huhu..

    ReplyDelete
  3. Try bagi Enfalac A+ atau S26 Gold :)

    ReplyDelete
  4. Kalau baby menangis meragam dengan susu memang kena tukar susu lain tu dear. Try beli susu Nan, so far produk Nestle, kebanyakan baby ok.

    ReplyDelete