Friday, April 5, 2013

home ~ bilik Hudamani

Assalam & hi,

Harini rasa sgt mls. Knp eh?!~
Dah Jumaat pon, masa untuk mencari aktiviti utk esok.
Hari Sabtu adalah hari mengemas/membersih/melipat/ber D-i-Y.
Pendek kata hari yg memenatkan!!!
Tapi kalo tak hari sabtu, hari-hari biasa pon penat gak.

Rumah kami masih belum dicat. Masih menggunakan warna asal sebelum kami masuk.
Dah nk masuk 1 tahun ni, kenalah ade perubahan ye tak~
Berfikir-fikir nak mulakan dari bilik Hudamani.
Memandangkan bilik Hudamani ni bilik ke3, bilik tu agak tinggi.
Xtahu nk mnghias bagaimana. Lagi-lagi barang kami agak byk.

Oh ye, rumah kami ada 4 bilik, jadi bilik ke2 kami buat ala-ala wardrobe.
Hehe xde lah seperti wardrobe rumah mereka-mereka yg lawo tu,hanya guna almari biasa aje. 
Hihi nak share pon segan. Xpelah, bila dah deko lawa-lawa, sy share.

Bilik ke4 kami buat mcm store room.
Tapi kalau ada tetamu yg dtg, boleh aje tidoq disitu sbb store room kami kemas elok2.

oh ok, utk kali ni sy nak share cerita nak mendeko bilik Hudamani.
1st, sy memikirkan ttg susun aturnye dulu. Apa yg perlu ada dlm bilik tu dan apa yg perlu saya humban keluar.uih,,
Bilik tu kami letak katil double decker jenis lama punye.
MIL sy bagi, ok la kan sbb besinye kuat & tahan lama.
Save sikit budget kami.

Untuk masa ni, sy xbercadang nk letak katil tu dlm bilik sikecik sbb die je pon yg tido situ nnti.
So nk replacekan katil tu kpd katil single yg ada dlm bilik store.
Harap2 Zul oklah dgn idea sy ni.hihi

Ok, kt sini sy ada tepek 2 3 gambar yg sy berkenan.
Colour bilik ni lawo sgt.pada sy lahkan.hihi....

Warna yg sy minat lebih pd light2,jadi bile masuk bilik sejuk je pandang.
Lebih minat nk cat jalur2 cm kat bawah ni.Lawa kan?~













sumber-sumber dari sini : http://www.chiccheapnursery.com

Actually banyak lagi yg sy suka, tp cukup2lah kan.
Warna-warna dlm gambar ni mmg sy suka. xnak la pink & purple saja utk kali ini.
Ada juga gambar yg saya tepek ni lebih pada susun atur & hiasannya.

Ada idea untuk bilik anak? Cer share kt sini..

Till then..tata~





2 comments:

  1. akk minat SGT2 gmbr yg last tuh..wall deco dia sgt adorable!

    bilik ank2 akk pun still biasa2 je..mmg kaler pink plain je..bdk2 belum tidok asing, tu yg biar je dulu..

    tp kdg tu geram je nk deko kan? ;)

    cptlh share bilik huda.,..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe kak, kekadang geram nk mendeko.
      nnti bile projek dah jln, sy share ye.hihi..

      Delete