Friday, August 2, 2013

Tak sabo nak raya

Assalam & hi.

Pejam celik pejam celik lagi 5 hari kita akan beraya.
Amacam persiapan? ok dah ke
Beraya di mana tahun ni..
Happy sungguh saya sbb tahun ni Zul dapat cuti,so leh la balik beraya belah saya...yeeeehhaaaaa..

Setiap tahun family saya akan beraya di Taiping Perak.
Bila berkahwin, kenalah faham kerja suami..Kerja fast food mane leh cuti raya tiap2 tahun. Kenalah ikut turn.
2 kali raya berturut raya di Melaka saja. Sbb suami dpt cuti sehari aje..
Family saya memang sah-sah lah beraya di kampung..syiokk!!~

Utk tahun ni saya xdelah nak ngendeng2 kat suami minta balik beraya walaupun diikutkan turn belah saya..
Memahamilah sgt kan..heeee
Tapi suami lak yg dalam diam-diam apply cuti raya..3 hari plak tu..
Pada saya itupon dah memadai buat saya dari xde langsung..
Tapi tulah, malam raya baru boleh bertolak dari Melaka.
Sehari sebelum raya masih bekerja.
Saya masih ok. Cuma akan penat sikitlah sbb xtau sampai pukul berapa..
Takut-takut jem pula nnti..
Eh dah xjem kot sbb sok nak raya..

Persiapan? Huh masih dok menjahit langsir.
Masa anak dara manalah ade minat nk menjahit bagai.
Bila dah kawen nilah baru nk menjinakkan diri.
So terkial-kial sikitlah menjahit tu..
Alahai, jahit lurus je pon..
Tulah sape suoh xnk blajo dulu.
Dlu dok umah mak tau-tau dah nak pasang jer kan.
But actually saya suka..Senget benget pon xpe, janji saya puas hati..

Kueh raya...Alahai tahun ni mcm sgtlah mls mau buat..
Si kecik Huda ade, kang die pon menepek same kueh tu..
Ade gk la buat, 2 jenis..
Yang senang-senang sajo..
Kalo rajin, cuti ni buatlah 2 jenis lagi..hihi..

oklah, Selamat Berpuasa...:)

No comments:

Post a Comment