Monday, March 5, 2012

35 weeks sudeh..

credit to: baby center

alhamdulillah syukur padaMu Ya Allah,
masuk minggu ni dah 35 minggu kamu dlm perut ummi.
kamu dah semakin aktif menendang, bergeliang-geliut dlm perut ummi.
ummi dpt rase yg kamu dah mula rase xselesakan dlm situ.
kamu semakin membesar, kekadang terasa kamu nk pusing-pusing tp xlepas.

bile ummi memasak, mengemas or even ummi ngah sibuk berjalan kesana kemari, kamu pon sibuk juga mengeras,
suruh ummi dok baring jer kan, main2 ngan kamu
bile ummi dah dok baring, baru kamu tendang2, tunjuk sikumu,
punggungmu (mungkin.hehe..) ummi pon kekadang confius apelah yg berbonjol kt perut ummi tuh.

sometimes...
kamu xgerak langsung.
slalunye pkul 6 jer kamu dah gerak2 dah.
ummi mule risau,gelabah..
ummi gegar2kan perut ni, suruh kamu bgun.
xtunjuk reaksi pon..
mi mule cuak. takut pon yer gk.
air mata dah mule dah turun.
ummi risau akan kamu anakku.
ummi cekup2,goyang2 bagi kamu gerak.
abi mrh ummi buat cmtu, tp ummi terpakse.
ummi takut sgt.
berdoa pada Yang Maha Esa..
and finally... kamu gerak juge
Alhamdulillah..

dan pada waktu ini juge lah kamu menendang2 ummi.
xpe, tendanglah smpai ummi terase sesak nafas,
terase sakit sgt.xpe, ummi rela dr kamu xgerak langsung.
ummi terase bahagia bile kamu gerak2 di dalam situ.
ummi tau kamu xsabar nk keluar,
sabar ye anak ummi, sikit hari lagi kamu keluarlah ye :)


** kekadang terase gak cam cepat btul mase berlalu. rase cm smlm baru disahkan pregnant, tup2 rini dah 35minggu.Alhamdulillah.**

2 comments:

  1. saye pon dah rase tu semua..sy kurang seminggu dari awak...ade masenyer..sakit kat ari2..org kate sebab kepale baby nak engage dah..wallahualam..tp kalau time duduk sakit kat situ memang rase nak terbangun..huhu

    ReplyDelete
  2. tula, ade lya bace dah nk ujung2 ni, bile kat bhgian bwh tu skit, bby dah engage.awk ade rase pedih ulu hati x?

    ReplyDelete